Workshops

Hieronder kan je een overzicht vinden van de mogelijke workshops die plaatsvinden in Diksmuide of op verplaatsing.  De lopende workshops met individuele inschrijvingen vind je in de agenda. Staat er momenteel niets op de agenda en wil je graag op de hoogte gehouden worden? Laat het me weten. Dit motiveert mij om er weer te plannen.

Wens je één van deze workshops of een andere op maat voor jouw organisatie, team, groep: super, dat je dit je groep gunt. Ik kijk er naar uit om je te horen.

Bij sommige workshops zal je zien dat je kan kennismaken met een betalingswijze op basis van vertrouwen.
Er zijn dan 3 prijscategorieën zodat jijzelf kan bepalen wat je betaalt volgens wat voor jou en je budget goed voelt en wat je wil bijdragen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen kan kennismaken met emotioneel lichaamswerk® en kan ervaren hoe het is om wat meer thuis te komen in je lichaam.

Je lichaam aan het woord

Bij de workshops je lichaam aan het woord verkennen we verschillende thema's zoals: tempo, balans, loslaten, aarden, grenzen.

Deze thema's gaan we ontdekken en ervaren m.b.v. emotioneel lichaamswerk. Een moment van kennismaken, ervaren, verkennen, verbinden. 
Met of zonder ervaring: iedereen welkom. Dit kan doorgaan als kennismaking, 1 malig of meerdere avonden waarbij we onderweg zijn met een vaste groep.

Wat gaan we doen?

 • We gaan bewegen, zowel rustig als actief en atlijd met respect voor eigen en andermans grenzen.
 • Bewustzijnsoefeneningen: leren om bewust te worden van onze lichaamshouding, ademhaling, gevoelens en behoeften.
 • Ademen: door bewust te ademen, geven we ons lichaam een zuurstofkuur
 • Geluid: tijdens een aantal werkvormen werken we met geluid en onze eigen stem.Dit telkens in afsemming met jezelf en de andere deelnemers.


We werken met een kleine groep van max. 6 deelnemers in Stuivekenskerke/ op verplaatsing andere aantallen mogelijk.

Prijs: betalingswijze op basis van vertrouwen: kies hoeveel je wil betalen.

 

 

Peacebuilding

We all want to experience peace in our inside and outside world. I would like to nurture peace.

How can we embodie peace? In this workshop we will explore what is holding us from our inner peace, and what can help us to experience peace inside and outside. How can we build peace together?

We will explore this in a small group of max. 6 persons.

We willen allemaal wel vrede/rust ervaren binnen onszelf en in onze buitenwereld. Ik wil ik graag onze  vrede voeden.

Hoe kunnen we vrede belichamen? In deze workshop onderzoeken we wat ons weerhoudt van innerlijke vrede en wat ons mogelijk kan helpen om vrede te ervaren binnen en buiten. Hoe bouwen we samen aan vrede?

 Nieuwsgierig? heel erg welkom.

Voel je veilig op het werk

Voel je je soms onveilig ondanks of juist door het opvolgen van de verschillende afspraken? Of voel je  meer boosheid, angst, verdriet, vreugde, ...? of voel je net niets in soms uitdagenende situaties.  Je bent niet alleen.

Als dit gevoel blijft aanhouden dan leidt dit tot:

 • emoties die zich nestelen in je lichaam
 • chronische spanningen
 • je ademt niet meer vol en diep waardoor je lichaam minder zuurstof krijgt
 • bewegen gaat  minder vrij
 • moeilijker contact met anderen
 • minder goed samenwerken
 • minder motivatie
 • je voelt je niet goed in je vel
 • minder bewegen heeft een negatief effect op je immuniteit

Gelukkig hoeft het niet zover te komen.

Door deel te nemen aan de workshops voel je veilig ga je ervaren wat jou helpt om van binnen uit rust te ervaren. Zodat je je ook effectief veilig voelt in en op je werk, voluit kan bewegen en je kan genieten van het samen werken en het contact met je collega’s. Je gaat naar huis met een aantal tools die je ook buiten de werksituatie kan toepassen.

We werken met beproefde methodes uit emotioneel lichaamswerk ® en andere lichaamsgerichte methodieken gebaseerd op een wetenschappelijk kader. De workshop vindt plaats in de buitenlucht of in een voldoende grote en verluchte ruimte en we onderzoeken samen de verschillende manieren van verbinding.

Veel mensen verlangen naar dit gerustellende gevoel.

Wil je je graag dat je team zich verbonden en veilig voelt in de werkomgeving? Het kan! Neem contact op. Ik ben blij je te horen.

Wil je liever dit thema individueel verkennen? Dat kan tijdens een individuele sessie 

 

Duurzaam omgaan met je innerlijke klimaat

Bewust worden van de thema's die binnen in jezelf leven, kan je helpen om te begrijpen waarom je op een bepaalde manier handelt, wandelt, communiceert, chronische spanningen hebt,…Een eerste stap is contact maken met je innerlijke wereld. Dit doen we door de verschillende onderdelen van ons zenuwstelsel aan te spreken m.b.v. ELW®. Vanuit het luisteren naar de innerlijke wijsheid van je lichaam gaan we op onderzoek wat jij op dit moment nodig hebt om een stap te zetten in de richting van een duurzame(re)relatie met je innerlijke klimaat. Luisteren naar je innelijke kompas is een vaardigheid die ook waardevol is in het kader van burn out preventie en/of herstel.Sommigen omschrijven hun ervaring met ELW ® als een vorm van actieve mindfulness.

Wat gaan we doen?

 • bewegen, zowel rustig als actief rekening houdend met ieders mogelijkheden.
 • bewust worden van onze bewegingen, houding, ademhaling, gevoelens en behoeften.
 • tijdens een aantal werkvormen gebruiken we geluid, stilte en onze eigen stem.
 • we werken zowel individueel als in groep en telkens in afstemming met jezelf en de andere deelnemers.

Wil je meer weten over de hedendaags methode emotioneel lichaamswerk®, neem dan gerust contact op: we zijn blij je te horen.

Wanneer: We verwelkomen je graag vrijdag vanaf 17.00u en ronden af op zondag om 16.00u

Maaltijden:  biologisch en vegetarisch

Begeleiding: Anik Claeys (master L.O.), Veerle Bovyn (osteopaat): trainers emotioneel lichaamswerk ®

Prijs:  afhankelijk van de locatie

 • Volpension (avondmaal vrijdag  t.e.m. middagmaal zondag)
 • Overnachting op basis van twee-of drie-persoonskamer
 • Alleen slapen volgens beschikbaarheid en mits toeslag van € 25/nacht

Meer info / vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel: 0476 28 66 68